Zen tábor Úszón

A tábort Dobosy Antal a közösség apátja, Károlyfi Judit, és Komár Lajos zen tanítók vezetik.

Levelezési cím: anti@zen.hu

Jelentkezés: A táborba való jelentkezés lezárult! Most már csak akkor tud valaki részt venni, ha van, aki lemondja a táborban való részt vételét.

Dátum: 2015. augusztus 3 – 9.

Helyszín: Uszó, a Tan Kapuja Buddhista Egyház Bükkmogyorósd közelében lévő elvonulósi helye.

GPS koordináták: 48,12827, 20,32561, További info Uszóról.

Közlekedés: Az elvonulási házat Bükkmogyorósdról lehet elérni, ahová buszjárat visz Budapestről, Egerből, Ózdról. Ha valaki kocsival érkezik, akkor a kocsiját kinnt kell hagyja Bükkmogyorósdon. Innen gyalog kell menni úgy 3 km-t a házig. A térképen bejelöltem a parkoló helyet és az útvonalat.

 

Bükkmogyorósd

 

Ellátás: Önköltséges de amennyire lehetséges az első pár napra mindenki hozzon magával egy kevés élelmet, a későbbiekben pedig majd közösen oldjuk meg annak beszerzését, illetve elkészítését, mindezt próbáljuk úgy, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen elhagyni a tábort.

Szállás költségek: Minden résztvevő számára ingyenes. Természetesen hozzájárulást az elvonulási ház fenntartásához örömmel fogadunk, és azt is ha valaki munkával vagy pénzfelajánlással egy meghatározott

Napirend: Reggel 8 órakor és este 20 órakor zen meditáció és szertartás. A meditáció kb 30 perc, szútra éneklés, rövid tanító beszéd. Délelőtt 9 órakor és délután 18 órakor egy-egy csoportos foglalkozás, beszélgetés zen témákról. Amennyire az időjárás engedi közös főzés bográcsban, és kirándulás a környéken, helyenként meditációval a természetben.

 


 

Közösségünk 2015. évben is, augusztus 3-tól 9-ig zen tábort szervez Uszón, az Egyház elvonulási házában. Olyanok részvételére is számítunk, akik szeretnének megismerkedni a zen gyakorlatával, a meditációval, a zen szellemi hátterével, de eddig még nem gyakoroltak zent. Terveink szerint a napi program a következőképpen fog alakulni: reggel 8 órakor és este 20 órakor zen szertartást tartunk. A szertartás félórás meditációból, szútra-éneklésből, rövid tanító beszédből fog állni. Délelőtt 10 órától és délután 18 órától egy-egy csoportos foglalkozást tartunk, zennel kapcsolatos témákról beszélgetünk. Amennyire az időjárás engedi, közösen főzünk bográcsban. Jó idő esetén kirándulunk a környéken, helyenként megszakítjuk a sétát, és alkalmas helyen leülünk, meditálunk a természetben. Az étkezést magunknak fogjuk megszervezni, ezért amennyire lehetséges az első napra mindenki hozzon magával élelmiszert, a későbbiekben pedig majd közösen oldjuk meg annak beszerzését, illetve elkészítését. Törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebbszer kelljen elhagyni a tábort. Az Uszó elvonulási ház Bükkmogyorósdtól körülbelül 3 km-re fekszik a hegyek között egy völgyben. Ivóviznek palackos vizet biztosítunk, mosakodáshoz és zuhanyozáshoz kútvizet használunk. A házban korlátozott számú férőhely van, ezért, aki teheti hozzon sátrat, de hálózsákot, takarót az is hozzon, aki a házban lesz elszállásolva.

 


 

Had mutassunk be néhány képet a régebbi zen táborról:


Dharma beszélgetés a reggeli szertartás után.

 


Közös meditáció a dharma teremben.

 


Az 1987-ben épült a sztúpa